TRI BOSBAAN – een race die je niet mag missen

 In nieuws

750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en tot slot nog vijf kilometer hardlopen. En dat door de prachtige omgeving op en rondom de Bosbaan en dus het Amsterdamse Bos. Dát is precies wat TRI BOSBAAN is: niet voor niets één van de meest populaire triathlons op de Nederlandse kalender. Samen met zo’n 1000 andere atleten kun jij op 11 mei aan de start staan bij de voorjaarseditie van deze gave race. Extra speciaal: dit is alweer de tiende editie en dus is er sprake van een heus jubileum!

TRI BOSBAAN is een wedstrijd uit duizenden. Natuurlijk vanwege de geweldige locatie: hoe gaaf is het om door het Amsterdamse bos te kunnen racen, aangemoedigd te worden door vrienden en familie terwijl zij zich verzamelen in en rondom de finishplaats langs de wereldberoemde Bosbaan en jezelf uit te dagen op een compact parcours dat niet alleen vlak en snel is, maar ook meerdere malen langs het stadion voert zodat je telkens weer kunt genieten van al die aanmoedigingen? Een betere motivatie is er niet!

Eén van de bijzondere speerpunten van TRI BOSBAAN is het feit dat je in de Bosbaan mag zwemmen. Dit water, dat doorgaans alleen maar gebruikt wordt voor roeiwedstrijden op hoog niveau, gaat nu open voor meer dan duizend triatleten. Eenmaal uit het water pak je de fiets, rijd je een aantal rondes door het Amsterdamse Bos en ga je opnieuw hele stukken langs de Bosbaan. Ook het hardlopen vindt, in meerdere rondes, plaats langs deze iconische plek van Amsterdam.

De 1000 atleten die er doorgaans aan de start staan bij TRI BOSBAAN, vormen een mooie mix tussen ervaren mannen en dames enerzijds en beginnende recreanten anderzijds. Hier kan op ieder niveau geracet worden en dat gebeurt dus ook. Iedere atleet, van welk niveau dan ook, kan hier terecht!

Ben je een echte held en heb je de smaak goed te pakken? Dan kun je naast de voorjaarseditie op 11 mei ook nog meedoen aan de najaarseditie van TRI BOSBAAN. Deze editie vindt op 28 september 2019 plaats.

Recent Posts
Comments
  • Jean-Pierre
    Beantwoorden

    How is the water temperature? Any predictions whether we will be able to swim this year? In 2017 my swim was cancelled due to the water being too cold (even with a wetsuit)

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search