UPDATE WATERKWALITEIT

 In nieuws

Voor de triathlonevenementen die we organiseren voeren we, in lijn met de regels van de Nederlandse Triathlonbond, waterkwaliteitscontroles uit. Zo weten we dat we jullie veilig het water in kunnen sturen. Bij de laatste waterkwaliteitscontrole in de Bosbaan werd over het algemeen de waterkwaliteit als goed (tot zeer goed) beoordeeld, met geen afwijkingen op de meest voorkomende bacteriën en algen.

Echter, 1 waarde (om exact te zijn de Pseudomonas Aeruginosa) voldeed niet aan de gestelde norm. Deze waarde wordt bekeken wanneer het water als een zwemvijver is geclassificeerd. Een mogelijk gevolg van deze verhoogde waarde is een oorontsteking of (lichte) huidirritatie, meestal voor mensen die daar al gevoelig voor zijn.

Deze afwijking was wat ons betreft reden om hiervoor verder onderzoek aan te vragen bij de NTB en GGD (die nog via het RIVM verder advies heeft gevraagd). Ons gezamenlijk standpunt na het onderzoek is dat de verhoging geen reden is om het zwemonderdeel te annuleren. Wel willen we jullie vooraf al aangeven dat wanneer jullie na het zwemonderdeel of de wedstrijd last hebben van de oren of huid om preventief contact te zoeken met de huisarts. De GGD geeft nog aan dat dit een advies is wat je altijd kunt opvolgen na het zwemmen in open water.

Daarnaast, en als extra advies kun je je oren extra beschermen: draag de badmuts die je van ons krijgt over de oren, gebruik eventueel passende oordoppen, laat achteraf goed water uit het oor lopen en droog je oren goed af.

Laatst gemeten watertemperatuur (vrijdag): 18,1 graden celsius

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search