Locatie

Ook in 2020 staat TRI BOSBAAN op het programma. Met jaarlijks ruim 1200 deelnemers per editie is deze triathlon een van de populairste in Nederland. Kortom: deze moet je eens gedaan hebben!

Parcours

Sprint afstand

Zwemmen

1 ronde 750 meter

Het zwemonderdeel van TRI BOSBAAN vindt traditiegetrouw plaats in de roeibaan van het Amsterdamse Bos. Waar de roeibaan normaal gesproken een no-go-area is voor zwemmers, wordt er tijdens TRI BOSBAAN een uitzondering gemaakt.

Met een aantal grote boeien wordt het rechthoekige parcours aangegeven. Na één ronde van 750 meter gezwommen te hebben, mag je het water weer verlaten en beginnen aan het fietsonderdeel.

Sprintafstand: 1 ronde

Fietsen

4 rondes 5 KM

Het fietsparcours leid je over de wegen rondom de Bosbaan. Als deelnemer leg je vier ronden af, waarbij je constant langs het water en door het bos fietst. Na elke ronde kom je weer langs het evenemententerrein waar de toeschouwers je naar de volgende ronde schreeuwen.

Sprintafstand: 4 rondes

Lopen

5 rondes 1 KM

Tijd voor de afsluitende discipline: het looponderdeel. De loopronde die je aflegt is zeer compact en is slechts een kilometer lang. Vanaf het evenemententerrein ren je naar boven, waar je uitzicht hebt over de hele Bosbaan en alle triatleten in het water, op de fiets en op het loopparcours. Vervolgens daal je weer af en loop je over het roeidek weer terug richting de finish. Het voordeel van het compacte looprondje is dat je steeds weer langs al die toeschouwers komt die je naar de finish schreeuwen!

Sprintafstand: 5 rondes

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search